Wat is Integratieve kinder- en jeugdtherapie?

Integratieve kinder- en jeugdtherapie is een kortdurende, oplossingsgerichte vorm van psychotherapie voor kinderen van 4 – 18 jaar.

Ouders melden hun kinderen aan als deze, om wat voor reden ook, niet lekker in hun vel zitten en dit laten zien door gedragsproblemen, lichamelijke klachten, sociaal- emotionele problemen, verstoorde slaap- of eetgewoontes, woede-aanvallen, (extreem)terugtrekken, agressie, schreeuwen, huilen, pesten of gepest worden, faalangst…..enzovoorts.

Bij deze therapie staat uw kind met zijn/haar klacht of probleem centraal en wordt vanuit verschillende invalshoeken naar uw kind en klacht gekeken en gewerkt.  Als integratief kinder- en jeugdtherapeut observeer, kijk, luister, speel en praat ik met uw kind, verdiep ik mij in en pas mij aan bij de belevingswereld van uw kind.

Ik maak gebruik van diverse therapievormen, zoals spel-, cognitieve gedrags-, creatieve en korte oplossingsgerichte therapie. Middels uiteenlopende creatieve wegen ga ik met uw kind in gesprek. Hierbij zet ik allerlei creatieve vormen in, (hand)poppen, tekenen, verven, scheerschuim, zeepsop, kleien, pur, verhalen, metaforen, (kaart)spelletjes etc. De keuze voor een therapievorm is gebaseerd op de eigenheid van uw unieke kind, zo krijgt uw kind therapie op maat aangeboden.

“Vervang angst, woede en pijn door liefde, vertrouwen en geluk”

Wie is de integratief kinder- en jeugdtherapeut?

Hallo mijn naam is Niesje Plat , ik ben gehuwd en  trotse moeder van drie kinderen in de leeftijd van 12, 13 en 15 jaar. Met ons vijven wonen we samen met drie katten en een hond.

Ik ben met hart en ziel integratief kinder- en jeugdtherapeut, personal coach, cursusleidster pedagogische cursussen en beeld- en breincoach.

Na 12 jaar te hebben gewerkt voor instellingen als sociaal pedagogisch hulpverleenster (HBO-SPH), startte ik in 2008 mijn praktijk Kids Future als Integratief kinder- en jeugdtherapeut (post-HBO K&J Therapie). Hiermee kwam voor mij de weg vrij om flexibel en echt afgestemd op (de hulpvraag van ) mijn cliënten mijn eigen weg te bepalen. En dat blijkt in de praktijk goed te werken.  Zo goed…. Dat ik de laatste jaren  om mij heen heb gekeken met welke mensen ik graag zou samen willen werken om nog effectiever voor ouders en kinderen te kunnen zijn en daarmee is mijn droom uitgekomen: Kinder- en Jeugdtherapie Steenwijkerland, met fijne en getalenteerde mensen om mij heen in een heel mooi en gezellig onderkomen.

Ik waardeer kinderen om hun openheid en spontaniteit. Ze leven nog dicht bij hun werkelijke gevoelens. Onbewust spiegelen ze door hun gedrag hoe ze de omgeving ervaren.
In die zin beschouw ik negatief gedrag ook als een signaal en een kreet om hulp om nieuw, effectief gedrag te ontwikkelen bij een onvervulde behoefte. Dat bewustzijn geeft mij dikwijls inzicht in de juiste aanpak, ook als er sprake is van zeer stressvolle situaties.
Tot ziens,   Vriendelijke groeten Niesje

“Ik durf naar mezelf te kijken”

Andere disciplines: